Yazılım Geliştirme

Firmamız sahip olduğu derin yazılım geliştirme tecrübesi ile yazılım geliştirme hizmetleri verebilmektedir. Projenin ihtiyacına göre ISO/EN 12207 standardına uygun veya Agile yöntemler uygulanabilmekte, her ne kadar obsolete olmuşsa da savunma sektöründe hala kullanılmakta olan MIL-STD498 standardına uygun dokümantasyon sağlanabilmektedir.

SVN, Jira, Jenkins, Sikuli, CMake, DOORS, BugTracker, Visual Studio, Linux gcc, C++, Java, C#, Python, UML, Enterprise Architect, Model IO, Eclipse gibi bir çok yazılım geliştirme aracı/teknolojisi firmamızda aktif olarak kullanılmaktadır.

Firmamızda şu ana kadar yüksek mühendislik derinlik gerektiren

  • EtSiS Simülasyon altyapısı
  • RKA Analizi
  • SAR Simülatörü
  • Kuvazistatik FDTD
  • AdSif-IDE entegre geliştirme ortamı
  • Taktik Çevre Simülasyonu yazılımı
  • Sistem etkinlik analiz laboratuvarı yazılımı gibi

yazılımlar geliştirilmiştir.

Burada özellikle EtSiS Simülasyon altyapısı bazı özellikleri ile diğerlerinden biraz daha özel bir konumdadır. EtSiS, simülasyon amaçlı (bununla birlikte aynı zamanda üniveral) bildirimsel bir betik dil tanımlamakta, bir simülasyon işletim çekirdeği olarak çalışmaktadır. Tanımlanan dil ve simülasyon işletim aracı;

  • Nesne Yönelimli Programlama
  • Cephe Yönelimli Programlama
  • Lojik Programlama

paradigmalarını birleştirir ve “Durum Yönelimli Programlama” (State Oriented Programming) olarak adlandırdığımız bir yazılım geliştirme paradigması ortaya koyar.

Tüm bu yönleriyle ele alındığında; EtSiS sadece bir yazılım değil, yazılımın çok daha ötesinde bir üründür. Zira, bir dil tanımlaması ve bununla yazılım geliştirilebiliyor olması ve geliştirilen yazılımı koşturan bir altyapı sunması, bunu yaparken de pardigma seviyesinde entegrasyon ve yenilikler ortaya koyması yazılım mühendisliği açısından ürünü oldukça üst bir seviyeye konumlandırmaktadır.

EtSiS tarafaından tanımlanan dile ve simülasyon geliştirme uygulamalarında uygulanmaküzere geliştirilen AdSiF-IDE ise model ve simülasyon yazılımı geliştirme sürecinde; gereksinim analizinden başlayarak, ontolojik betimleme, kavramsal tasarım, yazılım tasarımı, grafik araçlarla yazılım geliştirme, izlenebilirlik takibi, senaryo tanımlama /gGeliştirme ve hatta simülasyon işletimini de içerecek şekilde tüm yazılım ömür devrini barındırmaktadır.

AdSiF-IDE

  • UML 2.0 uyumlu yapısı ile kullanımı/öğrenilmesi kolaydır
  • Simülasyon projelerinde “best practice”leri içeren bir yöntem ve tasarım şablonları ortaya koyar
  • Sahip olduğu özellikleri ile Rhapsody’ye benzer bir bilgisayar destekli yazılım mühendisliği (CASE) aracı olarak da kullanılabilir.

EtSiS tarafından doğal bir şekilde sağlanan karşılıklı işletilebilirlik özelliklerini kavramsal dünyada kolaylaştırmak için kullanıcılara sunulan RPR-FOM Adaptor ürünü de bir kütüphane yapısında geliştirilmiştir. Bu sayede kullanıcılar iki farklı KM için iki ayrı federasyon oluşturarak bu federasyonlar arasında varlıkların diğer kavramsal dünyadaki dualine yansıtarak entegrasyonu kolaylaştırır.

Çeşitli açık kaynak kütüphanelerin kullanımı, entegrasyonu ve geliştirilmesi ile ortaya koyduğumuz AgenaGIS, temel GIS işlemleri yanı sıra taktik resim gösterimi, semboloji ve 3B varlık gösterimi ve diğer bir çok özelliği ile firmamıza hem yeni bir ürün hem de öenmli yazılım geliştirme tecrübesi katmıştır.

Switch The Language

    Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

    ADDRESS

    63739 street lorem ipsum City, Country

    PHONE

    +12 (0) 345 678 9

    EMAIL

    info@company.com

    Cart